19 augusti 2009

Bara några bilresor till, Rolf och jag

Nu börjar jag bli ganska trött på Rolf Lassgård och hans uppläsning av Ut och stjäla hästar. Det känns som om jag har lyssnat på den i evigheter. Det kan ju ha att göra med att han använder ett tonläge hela tiden, och då menar jag ett tonläge. Egentligen passar det ganska bra till just den här romanen eftersom berättarjaget verkar vara en mycket sansad och relativt gammal man och berättelsen är allt annat än hetsig. Men just därför blir det också nästan outhärdligt när Lassgård entonigt släpar sig genom de fotografiskt detaljerade beskrivningarna av varje liten rörelse, hur någon håller en kopp, hur någon tar på sig strumporna, hur någon säger jaha och jaså. Jag kan fortfarande inte riktigt bestämma mig för om det är genialt eller bara irriterande. Men nu är jag inne på näst sista skivan, så snart släpper jag av Rolf på biblioteket igen och plockar upp en annan passagerare! Nu har jag ingen som ligger och väntar; vad ska det bli härnäst, tro?

2 kommentarer:

  1. kanske någon gammal dammig kasettbandsbok?

    "Hågkomster ur ett dåligt minne" är min favvoljudbok. Det är Monica Zetterlund som berättar, Ibland läser hon stolpigt innantill, ibland flyter berättelsen rakt ut ur hennes minne. Vilket liv hon hade. Och hennes mjuka röst bubblar av humör och humor. Rekommenderas varmt.

    Eller Katarina Ewerlöf som läser Kjell Erikssons deckare - "Prinsessan från Burundi" och några till...

    SvaraRadera
  2. Å, ja! Jag älskar Monica Zetterlund! Ska kolla efter den, men jag är ganska utlämnad till bibliotekets sortiment, för jag tänker _inte_ köpa på mig dyra ljudböcker. De är så himla svåra att bläddra i när man vill hitta något... Undantaget barnböcker, förstås!

    SvaraRadera