21 april 2009

Eniveckan

Jag har en föresats att läsa minst en bok i veckan, och då räknas ljudböcker också. Detta, ska erkännas, är en minst sagt markant acceleration av mitt lästempo de senaste åren. Jag har alltid haft ett intresse för böcker, men aldrig varit någon racerläsare. De senaste åren har det dock blivit alltför glest mellan böckerna för att jag ens ska idas kalla mig litteraturvetare, och det var det jag ville få en ändring på. Jag tycker att en bok i veckan är ett rimligt mål så länge jag är föräldraledig. När jag börjar jobba får jag utvärdera och kanske lägga om målet en aning, men det tar vi den dagen.

Eftersom jag är obotligt utifrånstyrd när det kommer till prestationer tänker jag att det är bra att publicera här vilka böcker jag har läst, så att ni kan kontrollera att jag uppfyller min kvot. Därav listan till höger. :-)

3 kommentarer:

  1. Kul att du startat en litteraturblogg också! Vi har precis beställt "Om Jesus" av Jonas Gardell, och "Kunzelmann & Kunzelmann" av Carl-Johan Vallgren (cd-bok uppläst av författaren), om du vill låna framöver! /kram Mia

    SvaraRadera
  2. Förresten, hörde på fyrans "Nyhetsmorgon" om en helt nystartad sajt: boktipset.se, där man kan tipsas och diskutera om litteratur.

    SvaraRadera
  3. Mia: lånar gärna! Tittade in på boktipset.se, men spontant kändes det som för mycket uppvisning för min smak just nu. Lite "såhär många böcker har jag läst, pilutta dig". Prestationsångest! :-)

    SvaraRadera