02 oktober 2009

Reskamrater - en avtackad, en ratad och en väntad

Det går trögt med läsningen just nu. Tusen andra saker verkar uppta min tid och jag har förlorat stinget lite när det gäller att hitta de där små stunderna och att verkligen ägna dem åt läsning. Nu har Helge Skoog gjort mig sällskap i bilen ett tag, men idag var det dags för en ny reskamrat. Jag hade lånat Vem älskar Yngve Frej? av Stig Claesson, men efter att ha lyssnat ett par minuter på Janne Loffe Carlssons inläsning inser jag: det går inte! Jag kommer att bli en trafikfara om jag måste lyssna på och irritera mig till vansinne på hans lallande! Sorry, Slas, vi får ses i annan form! Det får bli Le Clézio i uppläsning av Krister Henriksson i sället.

3 kommentarer:

 1. Appropå böcker så har jag upptäckt att min gamla dagiskompis Björn (vet inte om du minns honom) har gått och blivit författare under nytt namn. http://test.norstedts.se/bocker/utgiven/2010/Vinter/leven_eli-du_ar_rotterna_som_sover_vid_mina_fotter_och_haller_jorden_pa_plats-inbunden/ Mycket spännande!

  SvaraRadera
 2. Usch, ja. Uppläsare som man irriterar sig på är en av anledningarna till att jag alltid tvekar inför ljudböcker. Jag har inget emot dem i sig, bara det att när det blir fel, så blir det så fel. Janne Loffe Carlsson hade jag inte heller klarat av.

  Krister Henriksson har jag som uppläsare nog bara hört i de svenska versionerna av Harry Potter. Och där är han tyvärr den värsta sortens gestaltare... Men jag tror han kan göra sig mycket bra tillsammans med en del andra böcker.

  SvaraRadera
 3. Trögt trögt trögt.

  Spejade i vänners bokhyllor förra veckan.
  Lånade de titlar som fanns inne på Bibblan.
  Redo att läsa. DÄR tar det stopp.

  Hoppas fortfarande på "Göra gott" av Trude Marstein, men somnar innan jag får ihop något...bättre med dvdboxar just nu.

  SvaraRadera