Sidor

21 april 2009

Nyttigt, billigt och gott - men tidskrävande!

Eftersom matlagning är en av de kreativa aktiviteter som jag gillar och har tid att ägna mig åt tänkte jag skriva lite om sådant här också.

En liter späda nässlor tar längre tid än man tror att rensa. Det hade iofs antagligen gått snabbare om inte trädgårdshandskarna hade varit typ två nummer för stora. Nu är nässlorna förvällda och väntar på sitt öde i en plastpåse i kylen. Ska de bli en klassisk nässelsoppa (som jag har lärt mig att älska som evig förätt på släktens påskmiddagar) eller kanske lite mer oväntade nässelgnoccis (lockande recept ur senaste Allt om mat)? Det här känns riktigt högtidligt eftersom det är första gången jag själv har plockat nässlor!

Tillägg: "Jag själv" fick god hjälp av fyraåringen och grannarna med att plocka nässlorna. Inte ska jag ta åt mig hela äran!

1 kommentar:

  1. jag tror nog ändå att du plockade de flesta själv, ändå! /Grannen

    SvaraRadera