05 juni 2009

Bättre än rester!

Gårdagens lunch var av det lite lyxigare slaget. Inte lyx som i dyrt, utan lyx som i gott och sällsynt på vårt matbord.

6 kommentarer:

 1. Detta med lite lingon till, och jag hade hamnat i paltkoma!

  SvaraRadera
 2. Jo, strömming med lingon har jag smakat någon gång, och det var gott. Fast just de på bilden är stekta med en klick kaviar emellan, så då går nog lingon bort är jag rädd.

  SvaraRadera
 3. Äh, så noga är inte jag. I värsta fall skrapar jag bort kaviaren, och petar in lite persilja i stället. Och så lingon då :-)

  Men det är lustigt det där, för det är inte över hela Sverige som man äter lingon till strömmingen. Och man kallar det inte strömming överallt heller. Jag hör till dem som flyttat från strömming- och lingondelen av Sverige till ett sillbälte utan lingon. Okultiverat!

  SvaraRadera
 4. Haha, fast det var ju jag som lade dit kaviarn!

  Men kaviar kan ju passa till de mest otippade saker. En släkting till mig brukar servera bananskivor med kaviar på som aperetif, och det är fantastikst gott. Härom året kom ju en Kalles kaviar med banan, men jag vet inte hur det gick med den försäljningen - det låter ju förskräckligt om man inte har smakat det!

  I min landsända har man mer för vana att röka strömmingen. Mmm...

  SvaraRadera
 5. Mmm, rökt fisk är gott (snart lunchdags, och jag får en oemotståndlig craving efter böckling, men det blir nog ostmacka och müsli som vanligt).

  SvaraRadera