17 januari 2010

Nytt år, nya tag: upp på hästen igen!

Nu har jag gått och grunnat några dagar på vad jag ska skriva på bloggen, och liksom fastnat. Det var så längesedan att det känns som om jag borde börja med något viktigt och genomtänkt och inte bara "jaha, nu har jag äntligen läst Ett öga rött och den var ju riktigt bra men inte alls som jag tänkt mig trots att jag läst femtioelva bokrecensioner av den". (Fast det skulle i och för sig stämma rätt så bra med läget.) Så här sitter jag nu och skriver något sorts "kära dagbok, uräkta att det var så längesedan jag skrev" och kommer nog inte komma så mycket längre i kväll, för det finns inte tid till det där genomtänkta och intressanta inlägget. Men nu har jag i alla fall tagit tag i det, så att det inte ser ut som om jag totalt tappade intresset för litteratur efter Lisa Marklund-utflykten jag skrev om sist! (Kan tillägga att jag tappade intresset för Marklund i alla fall...)

(Och som en parentes undrar jag varför i hela världen jag hade så många besökare idag, innan jag skrev detta alltså? Har ngn länkat?)

5 kommentarer:

 1. Gott nytt år på dig! Jag tycker det går bra om man låtsas som om det regnat (syndafloder i vissa fall) när det varit bloggtorka ett tag...

  Jag håller också helt med dig om Ett öga rött - jag hade hört mycket gott om den, så där mycket att jag blev helt överväldigad och liksom inte orkade läsa. Sen läste jag och blev väldigt imponerad. Jag har tänkt ge mig på Monecore också, men det har inte blivit av ännu.

  SvaraRadera
 2. Jennie: Tack!

  Vixx: Montecore läste jag tidigare och den är ännu bättre än Ett öga rött. De är både lika och olika, på ett ganska intressant sätt. Kanske ska skriva en liten reflektion om det någon dag.

  SvaraRadera
 3. Åh. Ett öga rött var verkligen inte som jag trodde heller. Dålig? Nej. Innovativ? Jovisst. Fängslande? Absolut inte. Jag läste ut, men besvikelsen var ett faktum, och sedan har jag faktiskt inte gett mig in i Khemiridjungeln igen. Fast kanske borde man testa Montecore då...

  SvaraRadera
 4. Lisa: Jag vet inte vad du brukar gilla, men Montecore är väldigt underhållande, på många plan.

  SvaraRadera